wtorek, 17 marca 2009

Tort ananasowo - kokosowy




chciałabym sie podzielić przepisem na tort ananasowo - kokosowy. Przepis na piankę kokosową dostałam od mojej cioci, u której ta pianka wieki temu zapadła mi w pamięć...
A więc... (wiem, nie zaczyna sie zdania od a więc:)
Biszkopt pieczemy z przepisu jaki mamy, smarujemy powidłami, kładziemy na to piankę kokosową (poniżej instrukcja wykonania), ananas, bitą śmietanę, znowu biszkopt, polany sokiem ananasowym, na to roztopiona gorzka czekolada i płatki migdałów...

A tak powstawała pianka:
5 białek, pół szklanki cukru pudru i szczyptę soli ubijamy na sztywno mikserem. Dodajemy 20 deko kokosu i pieczemy ok 40 minut w temp. ok.170 stopni.



pycha, mówię wam...

2 komentarze:

Unknown pisze...

wygląda smacznie
i pewnie smakował całkiem, całkiem
tylko szkoda, że nie lubię kokosu i ananasu ;-)

Flora pisze...

Mnie od piątku slinka cieknie na myśl o tych Twoich wypiekach... a tort wygląda jeszcze bardziej smakowicie niz z rozmowy naszej wynikało...mmmmmmmmmmmmmm....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...