
no właśnie. Racuchy, czyli mojej popisowe danie bezmięsne, cieszą się sporym wzięciem w rodzinie. Moim sekretem jest to, że robię je na śmietanie, dodaję proszku do pieczenia no i... całą gamę pysznych owoców. Najsmaczniejsze są z truskawkami i jagodami, tartym jabłkiem i przyprawą do szarlotki oraz, jak widać na zdjęciach, z brzoskwiniami:)
2 komentarze:
poproszę o dokładniejszy przepis - moje dzieciaki uwielbiają takie smakołyki!!!
A najlepiej by było, jakbyś wreszcie zebrała się i przyjechała do mnie!! nie tylko żeby zrobić racuszki... ;-)))))
oj, kochana, to nie takie proste, gdy wszystkiego sypiesz "na oko":) ale jest m/w tak: 1 śmietana mała, ćwierć szkl cukru, 1 lub 2 jajka, po rozbełtaniu wszytskiego sypiesz mąkę z proszkiem (ok 1 łyżeczka)mieszając masę, tak długo, aż wyjdzie dość gęste ciasto, Musi być za gęste, bo owoce są mokre. Potem wrzucasz pokrojone w kosteczkę brzoskwinie i smażysz na oleju (polecam monini z pestek winogron)
Życzę smacznego
Prześlij komentarz